top-banner.jpg (1)

Hvordan skriver man en god ansøgning til udlejer

Hvordan skriver man en god ansøgning til udlejer

 

Hvad kigger en udlejer efter når han går lejeboligansøgninger igennem? Nogen udlejere får flere hunrede lejeboligansøgninger til hver lejlighed. De bruger altså ikke tid på at gennemlæse alle sammen inden de udvælger dem som får en fremvisning af lejemålet. Det er derfor vigtigt du kort og konkret udtrykker hvorfor du skal være den kommende lejer.

 

Vi hos boligDK har samlet et par gode tips til hvordan du skriver en god ansøgning, så du får bedst mulig succes med udlejere som boligDK  har samarbejde med: 

Der en ting som udlejere med sikkerhed leder efter når han skimmer igennem lejeboligansøgningerne, og det er så lidt besvær som muligt. En udlejer leder efter så lidt besvær som muligt med sine lejligheder/lejere. Det vil altså siger udlejer leder efter en lejer så; der bliver så lidt udskiftning som muligt, ingen naboklager, og at huslejen bliver betalt til tiden.

Derfor er det en god ide at vise i ansøgning at du leder efter en lejlighed, som du vil blive boende i længe.  Det vægter en udlejer højt, da det giver mindre arbejde/udgifter til udlejer. Så det vil være en god ide at lægge vægt på i din ansøgning til udlejer. Derudover er det også en god ide at skrive man er typen, der respektere andre i opgangen og selv larmer eller holder fest inden byen hver weekend.  Skriv også gerne at du har god økonomi, og at der ikke vil blive nogen problemer med at betale husleje. 

Der kan dog være forskel på om du skriver til en professionelle udlejere eller private udlejere. Hvis det er professionelle udlejere, skal ansøgningen være kort og præcis da de ikke har tid til at læse en lang ansøgning. Hvorimod hvis det er private udlejere, som eventuelt udlejere egen bolig eller et værelse heri, går mere op i hvem de lejer til. Her er det en god ide at sætte sig ind i lejers forventninger til dig som lejer, ved at grundigt læse lejeannoncen. Det kan også være en tidsbegrænset lejeperiode hvor lejligheden er møbleret med udlejers møbler. Der ville det være en ide at skrive man vil passe på udlejers ting som var det egne. Det kan også for eksempel være at udlejer søger en sambo, og derved et socialt fællesskab. Der kunne man skrive at man søger det samme og man er et åbent menneske, der vil være med til at tage ansvar for lejligheden.  Med andre ord er det måske en god ide at skrive lidt mere om dig selv og hvad du laver, når det er til en privat udlejer end hvis det er en ansøgning til et boligselskab.

Vi håber, du finder dette gavnligt til når du skal skrive lejeboligansøgning til måske din kommende udlejer.